sallamaaritm

Kaikki blogit puheenaiheesta Vihapuhe rasismi terrorismi turvallisuuspolitiikka eduskuntavaalit keskusta turvallisuus

Vihapuhe keppihevosena

Eräässä laulussa kysytään, että vieläkö on keppihevosia? No kyllä on. Yksi niistä on nyt paljon puhuttu vihapuhe. Tiedämme hyvin, että tulossa on merkittäviä vaaleja eri puolilla. Suurin poliittinen katastrofi Euroopassa syntyi haittamaahanmuuton ilmentymänä. Nämä heijastumat näkyvät nyt myös meillä Suomessa. Muun muassa tästä syystä EU:n poliittinen johtoasema on karkaamassa lapasesta, EU kriittisten maiden lukumäärän lisääntyessä. Tarvittiin siis uusi, humaani ja yksilönsuojaa korostava strategia, jolla on päällään valheellinen turvallisuuden valkoviitta.

Näin haastamme populismin ja rasismin

Luin Englannissa asuvan, alkujaan intialaisen Kenan Malikin, monikulttuurisuusasioihin perehtyneen tutkijan kirjoituksen. Haluan tarjota teille referaatin osasta hänen kirjoitustaan, jota olen täydentänyt muutamalla Suomeen liittyvällä kommentillani. Hän on mielestäni kiteyttänyt hyvin sen, mikä meillä Suomessakin aiheuttaa rasistista käytöstä. Suosittelen tätä erityisesti niille, jotka uskovat olevansa täysin oikeassa haukkuessaan maahanmuuttokriittisiä rasisteiksi.

Vihapuhe toteuttaa terrorin tavoitetta

Minulta kysyttiin YLE:n vaaligalleriahaastettelussa ”Pitäisikö esimerkiksi terroristijärjestö ISIS:n taistelijoilta ottaa Suomen passi pois.” Vastasin ei.

Vastaukseni on herättänyt vaalikentillä paljon kysymyksiä. Kun haastattelussa pyydettiin perusteluja kerroin, ettei oikea tapa reagoida tilanteeseen ole lyödä kovalla kovaa vastaan vaan ehkäisevät keinot on löydettävä muualta.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä