*

sallamaaritm

Maastamuutto

Luova kehitysapu?!

Eikö siitä ollu joskus muutama hallituskausi sitten puhetta, että kun alkoholiveroa nostetaan, niin kulutus ei vähene ja tuonti ei lisäänny merkittävästi...? Kannattaisiko nyt vähän syynätä niitä tilastoja kuluneilta vuosilta? Tietysti jos hallitus tarkoittaa, että 100 miljoonaa ohjataan muihin Balttian maihin, niin sittenhän tää käy ihan järkeen. Kyllähän entisiä Neuvostomaita voi näinkin avustaa, etenkin kun Suomen avoin avustus Kreikalle ei saanut niin positiivista vastaanottoa. 

Romania tienhaarassa ?

 

Romaniasta tuli EU:n jäsen 2007. Massiivisella EU:n taloudellisella tuella ja IMF:n lainoilla  Euroopan yhtä köyhimmistä maista  on viety vauhdilla kohti EU:n ydintä. Ohessa joitakin lukuja.

Lycka till att emigrera

Minä olen ollut työttömänä jo yli viisi vuotta. Täytin 55 vuotta lokakuussa. Näkymä on vielä 10 vuotta työttömänä sen eri variaatioissa. Löysin kuitenkin toivoa: https://svenska.yle.fi/artikel/2016/11/15/eskilstuna-rekryterar-larare-i...

Onnettomat espanjalaiset ja onnelliset suomalaiset

Suomi ja suomalaiset ovat kaikenlaisissa tutkimuksissa onnellisia, hyvin koulutettua, menestyviä jne.

Jouduin pakosta muuttamaan Espanjaan 16-vuotta sitten ja aloin nyt miettimään, että minkälaista olisi muuttaa takaisin onnelliseen Suomeen, kun on omaksunut Espanjalaisen ajattelun, tavat ja käyttäytymisen. Silloin kun jouduin muuttamaan, niin en tuntenut olevani mitenkään onnellinen suomalainen, joka olisi saanut lottovoiton siellä syntyessään.

Miten minä näillä Espanjassa omaksumillani tavoilla pärjäisin nyt Suomessa?

Kahden kerroksen väkeä – maahanmuuttoa ja maastapakoa

(Suomessa on tai ainakin pitäisi olla jo hätätilahallitus, Keskustan puheenjohtaja ja vaalivoittaja Juha Sipilän yrittäjämäisessä komennossa 1] – eräs kulminaatio- ja kipupiste on maahanmuutto, työvoimatarve ja kulttuurien tahdistamaton sekoittuminen)

 

Suomalaiset Hupenevat - Apua Postimiehistä?

Varo Postimiestä!

Jakaa luukkuun kun luukkuun...
"DNA-testit todistaa, miehellä yli 1.300 lasta"
Sanoo itse: "En koskaan pannu pahaksi ottaa pikaisia."
Lapsia ehkä jopa satoja tai tuhansia lisääkin...

Mutta... Tämä ei ole vitsi vaan vakava asia, sillä suomalaisten määrä suomessa vähenee. 

Jo nyt ulkomailla vakinaisesti asuvia kantasuomalaisia ja suomalaistaustaisia on yli 700.000 + tilapäiset, eli 15 - 20 % kaikista maailman suomalaisista.

Tilasto - aivovienti alkoi?

Uutiset kertovat aivoviennin alkaneen. Tukevatko tilastot väitteitä?

 

Vuonna 2014 maastamuutto Britanniaan, Pohjoismaihin ja Saksaan on todellakin pompannut (kuvio 1), vaikkakin mittakaava on maltillinen. Sitten 70-luvun alun Suomesta muutti toissa vuonna ennätysmäärä ihmisiä. Jos nousukaudella muuttoa kiihdyttivät yritysten komennukset, nyt tuskin. Viro vetää virolaisia puoleensa yhä enemmän.

 

Patriotismi on kuollut. Vaihda maata, löydä uusi onnellinen elämä.

Jos joutuu kärsimään huonosta politiikasta, niin mieluummin, sen sitten kärsii etelän auringon alla. Säätilaan poliitikot eivät voi vaikuttaa - ainakaan vielä.

Toivoisin tämän blogini avaavan päättäjien silmät ja ajatukset?

Suurimmalle osalle suomalaisista on vaikeata vaihtaa asuntoa, paikkakuntaa tai työpaikkaa, vaikka elämä on yhtä tyytymättömyyttä. Syy löytynee tottumuksesta, joka sitoo meidät ikäviinkin asioihin.

Kymmenen teesiä maahanmuutosta

”Unelmoin vahvasta, urheasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen, jota kutsutaan monikulttuurisuudeksi” kirjoitti kansanedustaja Olli Immonen paljon siteeratussa mätäkuun jutussaan. Virisi polemiikki maahanmuutosta. Oheiset kymmenen teesiä olisi keskustelun vilskeessä hyvä muistaa.

  1. Ihmiset ovat paremman elämän toivossa liikkuneet alueilta toiselle niin kauan kuin ihmiskuntaa on ollut olemassa.

     

Suomi ja maastamuutto

Maahanmuutosta puhutaan paljon, mutta maastamuutto saattaa olla paljon merkittävämpi asia Suomen lähitulevaisuudelle, sillä maa ei ole tuskin koskaan kyennyt tarjoamaan työtä kaikille. Kriisien aikana Suomesta on ylitetty työn perässä niin isoja kuin pienempiäkin rapakoita.

 

Poikkeuksena 90-luvun lama.

 

Ulkosuomalaisena ja lama-ajan lapsena minua on kiinnostanut 90-luvun lama-ajan siirtolaisuus, tai pikemminkin sen vähyys. Mielenkiintoista, että pahimman työttömyyden vallitessa Suomesta ei liiemmin lähdetty töihin ulkomaille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä