sallamaaritm

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-parlamenttivaalit

Sipisupi.....69!......´tirsk´...läppä vaan veli.

”Alexander Stubb, et kaipaa esittelyitä. Eu-politiikkasi ja kantasi tunnetaan ja tiedetään; kirjoitat paljon, olet aktiivinen sosiaalisessa mediassa, mutta...harva tietää kuka olet?
       -...Alexander Stubb, 46v. filosofian tohtori, EU-nörtti ja vähän sporttihullu...
Mutta...ihan tälleen ihmisenä muualla kuin työssä ja EU-elämässä?

Näin voitin eurovaalit 2014 (luonnos vaalivalvojaispuheeseen 25.5.)

 

Rakkaat ystävät! Aivan ensiksi haluaisin kiittää teitä kaikkia loistavasta kampanjasta.

Moni on jo hämmästyneenä kysellyt, miten on mahdollista että yllättäen ja rajallisella budjetilla saatiin tällainen äänivyöry. Paljastan nyt teille – uskotuilleni – koko keskeisen taktiikkani, kipeän tietoisena siitä, että v. 2019 tätä tullaan käyttämään minua vastaan. No, kuten uusi paras kaverini Paavo totesi videohaastattelussa, ihmiskunnan kohtaloihinhan tässä tulee väkisinkin vaikuttaneeksi.

Kolmastoista paikka jakamatta

Eurovaalien äänestysprosentti näyttää sittenkin jäävän viimekertaisen kaltaiseksi. Niinpä tuollaisella kuuden prosentinkin ääniosuudella voisi livahtaa sisään vaikka aktiivisten rkp-laisten edustaja, miettikääpä sitä.

Kaksitoista paikkaa on käytännössä jaettu jo:

Keskusta ainakin 3

Kokoomus ainakin 3

Demarit ainakin 2

Persut ainakin 2

Vasurit 1

Vihreät 1

Vastattavaa ehdokkaille vaalikoneeseen

Osoita, miten asenteet ja arvot näkyvät toiminnassasi.

Kosiskelematta jääneet äänet pärstäkerroin

Poliitikot ja kansalaisjärjestöt valittavat jatkuvasti siitä, että äänestysprosentti on ollut putoamassa putoamastaan, eikä ratkaisu tunnu oleva näkyvissä vakuuttamaan kansalaisia siitä, että äänestämisen kannattaa. Omat kokemukseni ovat osoittaneet, että poliitikkojen sopisi katsoa peiliin: viime päivinä on toistuvasti käynyt niin, että Helsingin keskustassa kampanjoimassa vaaliehdokkaat tukijoukkoineen kosiskelevat ohikulkevien ääniä, mutta jättävät pärstäkerroin ääntäni kosiskelematta. Tässä tuorein esimerkki:

Mitä maksaa paikka Brysselin-koneessa?

Edustuksellinen demokratia uskottelee olevansa tasavertainen systeemi. Sellainen, jossa kenestä tahansa voi tulla presidentti. Systeemi, jossa pienikin voi maasta ponnistaa.

Sitä se ei toki ole.

Äärioikeisto, antifasismi ja Kreml

Viimeistään Krimin "vaalitarkkailun" yhteydessä useat meistä tekivät kiinnostavan havainnon, josta sittenkin on puhuttu liian vähän. Lähes kaikki eurooppalaiset tarkkailijat, jotka suostuivat tehtävään edustivat äärioikeistoa. Miten tämä on mahdollista? Onhan juuri "fasismi" se pahin peikko nykykriisissä? Kiinnostava yksityiskohta oli sekin, että oma "antifasistimme" kuului tähän samaan EODE-porukkaan (Eurasian Observatory for Democracy & Elections), jonka perustaja on belgialainen neonatsi Luc Michel..

Kepun äänestäjä ei tiedä minkä puolesta äänestää!

Paavo Väyrynen kannattaa euroalueesta eroa. Olli Rehn kannattaa liittovaltiota. Siksi on perusteltua kysyä, mikä on keskustan linja? Minkä puolesta keskustan äänestäjä äänestää? Missä on äänestäjän "kuluttajasuoja".

Keskustan europarlamenttiryhmä Alde on kaikkein kiihkein liittovaltion kannattaja. Se on myös kaikkein maaseutuvastaisin. Ja keskustan mepit ovat tässä ryhmässä!

Näitäkin asioita kannattaa pohtia ennen äänestyskoppiin menemistä ja antaa ääni perussuomalaiselle ehdokkaalle. Niin tekemällä saat mitä tilaat!

 

Kokoomus aloitti vaalikampanjansa - investointeja pukkaa

Sopivasti näin EU-parlamenttivaalien alla teollisuus on kertonut "mahdollisista" miljardiluokan investoinneistaan Suomeen. Kaasuteminaalin saaminenkin on siinä hilkulla. Yllättäin hallituskin on herännyt 3 vuotta jatkuneesta koomasta ja tekee yritystoimintaa kannustavia (?) päätöksiä, mm. suunnittelemalla arvonlisäveron nostamista 25 prosenttiin. Kokoomuksen kannattajat hyrisevät tyytyväisenä.

Miksi Eija-Riitta Korhola

Miksi Eija-Riitta Korhola? Miksi ihmeessä hänet tulisi valita taas europarlamenttiin? Eikö homman voisi antaa jo nuoremmille, vaikkapa ministeri Henna Virkkuselle tai jollekin muulle, joka ei ole saanut kokea vallankäytön voimaa Eurooppa tasolla.

Valtaa ei kannata jakaa kaikille, toisaalta valta turmelee, joten pitkään politiikassa olleet kannataisi vaihtaa. Vai kannattaako siltikään, kun henkilö on hyväksi havaittu, niin ehkä kannattaa pitää lujemmin hänestä kiinni.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä