*

sallamaaritm

Kaikki blogit puheenaiheesta Aselaki

Tuliasedirektiivi ja Suomen laki 2

Jos olen oikein ymmärtänyt niin uusi direktiivi ei vaadi niin sanottujen latauslaitteiden hallussapidon määrittelemistä rikokseksi, eikä de jure laittomaksi. Se vaatii kuitenkin B-kategorian aseiden lupien peruuttamista jos luvanhaltijalta löytyy hallusta suurikapasiteettinen lipas, eikä hän kuulu poikkeuksen piiriin. C-kategorian aseiden lupia ei tarvitse peruuttaa. Ehkä voisi vain lisätä B-kategorian aseiden lupiin ehdon, että jos luvanhaltijalta löytyy suurikapasiteettinen syöttölaite eikä hänellä ole poikkeuslupaa on lupa peruutettava.

Las-Vegasin verilöyly

Las Vegasissa, synnin pääkaupungissa, vanha, rikas, valkoihoinen, luultavasti lihaa syövä, syntyperäinen. perusamerikkalainen heteromies, aiheutti verilöylyn ampumalla automaattiaseilla cantrimusiikin konserttiin kokoontunutta väkijoukkoa.

Suomen aselain merkitys

Hain pitkästä aikaa aseen hankintalupaa. Koska luvan hinnat nousivat taas alkuvuodesta 8%, totesin että parempi hakea kaksi lupaa kerralla (toinen halvempi samalla kerralla haettaessa). Tällekään hinnankorotukselle ei taida olla muuta perustetta kuin hankinnan vaikeuttaminen.

Tuliasedirektiivi ja Suomen laki

Vastustan suomalaisten kiusaamista uudella lainsäädännöllä. Lippaat eivät ole koskaan aikaisemmin olleet Suomessa kiellettyjä tai luvanvaraisia, niillä ei ole ollut ikärajoja, eikä niiden kantamista yleisillä paikoilla ole rajoitettu. Vastuu ihmisten lainkuuliaisuudesta on mielestäni heidän itsensä lisäksi lainsäätäjillä.

Hallituksen esitys eduskunnalle poliisilain 2 luvun 6§ muuttamisesta

Hallituksella on valtava into pyrkiä säätämään perustuslain vastaisia säädöksiä. Nyt on vuorossa perustuslailla suojattu kotirauha ja hallituksen pyrkimys kotirauhan murtamiseen pelkän olettaman perusteella.

Poliisilain 2 luku, Yleiset toimivaltuudet 6 §. Sisäänpääsy ja etsintä vaara- ja vahinkotilanteissa.

Kaikki aseharrastajat ovat joukkomurhaajia?

On synkkää pölhöpopulismia kuvitella, että aselakia kiristämällä saataisiin joukkomurhat loppumaan. Suomessa on jo muutoinkin maailman tiukin aselaki ja aseenkantolupaa hakevan taustat syynätään tarkoin aina kitarisoja myöten. Helpoin perustein ei laillista asetta siis hankita.

Aseet kaappiin

Donald Trump ei tietenkään pidä kaikkia vaalilupauksiaan ja –uhoamisiaan nyt, kun hänet on valittu USA:n seuraavaksi presidentiksi. Eikä voikaan. Amerikan liittovaltio on loppuun saakka demokratia, jossa mitä vaan vaaleissa lupaamaansa ei voi tehdä.

Presidentillä on kuitenkin maassa paljon valtaa. Uusi presidentti asettaa linjoja ja on suuri vallankäyttäjä.

Aselait kiristyvät terroristien keinoin

Euroopassa sattuneiden terrori-iskujen jälkeen on erityisesti poliittisen vasemmiston taholta aina aiheellisesti muistutettu, ettei pelolle saa antaa valtaa. Pelottelijat yrittävät luoda kuulijalleen pelkotilan, joka voidaan voittaa vain luopumalla kansalaisoikeuksista ”sisäisen turvallisuuden parantamiseksi”.

Komissio riisuu aseista terrorismin uhrit

Euroopan komission sisäasioista vastaavaan osaston virkamiehet ovat jo pitkään pyrkineet rajoittamaan eurooppalaisten oikeuksia omistaa tuliaseita. Nyt ideologisista lähtökohdista toimivat virkamiehet ovat ottaneet terrorismin keppihevosekseen. Komissio on tehnyt esityksen uudesta tuliasedirektiivistä vain muutamia päiviä Pariisin tuhoisien terrori-iskujen jälkeen. Kaikki ymmärtävät, että uutta direktiiviä ei ole luotu hetkessä, vaan valmiin esityksen kanssa on odotettu sopivaa hetkeä sen julkistamiselle.

 

Avoin kirje sisäministeri Petteri Orpolle

Euroopan Unionin sisäministerit on kutsuttu koolle 20.11 Pariisin tragedian varjolla. Agendalla on toimenpiteitä, joita väitetään tarvittavan islamistien tekemien terrori-iskujen ennaltaehkäisemiseksi.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä